Att arbeta som konsult på eLinked

Vi får ofta frågan hur det skiljer sig att arbeta hos oss mot att vara anställd direkt hos en elfirma. För att besvara detta har vi ställt ett par snabba frågor till konsult::

  • Hur kom du i kontakt med eLinked AB?

“Det var faktiskt inte jag som hittade dem utan tvärt om, de hittade och kontaktade mig. En dag när jag var arbetssökande efter min tidigare anställning så ringde en utav dem upp mig på min telefon. Konsultchef Linus pratade lite med mig i telefon om min tidigare erfarenhet i branschen, vad jag gjorde i dagsläget och om jag skulle vara intresserad av ett jobb de hade fått in. Några dagar senare satt jag på en intervju inne hos dem på deras kontor där vi pratade en del om hur de på eLinked arbetar och fungerar. Vi gick igenom det man vanligtvis gör vid en intervju antar jag, där jag fick berätta lite mer ingående om mig själv, vad jag gjort tidigare i yrkeslivet, vad jag vill göra i framtiden, avtal, löneanspråk osv. Bara någon vecka efter det så var jag ute på en arbetsplats igen och arbeta på för fullt som installationselektriker.”

  • Hur tycker du kontakten med dina chefer på eLinked funkat när du varit uthyrd till en annan arbetsgivare?

“Ja det har väl varit lite annorlunda från vad jag varit van vid tidigare men inte alls negativt för det. Den mer dagliga kontakten har jag såklart med de kollegor jag haft ute på arbetsplatsen, planering med ledande montören och projektledaren från de företaget jag blev uthyrd till osv. Men jag kände aldrig att jag blev bortglömd av mina chefer på eLinked. De kunde ringa för att bara prata med mig och se till att jag trivdes, ibland kom de ut på besök till den arbetsplatsen jag var på, gick med runt inne på projektet och bara prata med mig. Tittade vad jag gjorde, hur projektet gick. Sedan blev det alltid en liten fikastund med kaffe och bulle när de var på besök, ibland hade de med sig lite nya grejer såsom nya kläder efter säsong även om jag inte ringt dem tidigare och frågat efter det. Så de märks att de tänker på en mer en vad man själv kanske tänker på dem från dag till dag. Sedan så visste jag att jag kunde alltid ringa dem ifall det var något jag undrade över eller ville fråga efter. Kände jag att jag inte trivdes på min nuvarande arbetsplats eller att det inte funkade att vara på ett visst projekt av annan anledning så visste jag att jag kunde ringa dem och prata ut det med dem, att de skulle försöka lyfta ut mig därifrån för och kunna hamna på en arbetsplats som var mer rätt för mig.”

  • Känner du att du får utmanas och utvecklas inom yrket när du blir uthyrd och ni inte håller i egna projekt på eLinked?.

“Absolut! Det är lätt att tro, eftersom vi blir inhyrda till en arbetsplats, att vi bara får arbeta med de lite tråkigare och monotona arbetsuppgifterna som t.ex. flera kilometer kabeldragning i några veckor och sedan byta uppdragsgivare och arbetsplats. Tvärt om! I min erfarenhet så har jag blivit uthyrda till uppdragsgivare med stora och ganska så utmanande projekt över längre perioder. Väl på plats har jag fått samma arbetsuppgifter som deras egna anställda elektriker med allt från att installera centraler till att dra och koppla brandlarm, bygga upp datarack, mäta av och eventuellt felsöka delar av anläggning efter testkörning, ibland har jag t.o.m. fått axla ett större och tyngre ansvar än dem t.ex. styra över mindre erfaren personal från uppdragsgivaren eller vara den som hjälper till och sköter kontakten med platsledningen. Så i praktiken skiljer sig min anställning fruktansvärt lite från de kollegor på arbetsplatsen som har en anställning hos uppdragsgivaren. Vi jobbar lika många timmar varje vecka, är det ett uppdrag med ackord får jag lika stor del av ackordet som de andra. Detsamma gäller med att arbeta in timmar en vecka för att kunna kompa ut nästa ifall jag skulle behöva gå på ett läkarbesök eller liknande under arbetstid.”

Önskar du att bli en del av eLinked också? Spana in dom lediga tjänster vi har ute idag, eller kontakta oss via kontaktformuläret.