CV Elektriker

7 tips för arbetssökande i elbranschen

Elbranschen är stor och konkurransen är hård. Vi har samlat ihop 7 tips för att göra det enklare för dig som arbetssökande. Som elektriker t ex kan det vara svårt att visa hur bra man är på sitt arbete via ett cv. Med dessa tips kan du se mer attraktiv ut för arbetsgivare och enklare få chansen att visa vad du går för.

Strukturera upp

Gör ditt CV lättöverskådligt och dela upp det i tydliga rubriker. Då blir det mer lättläst och chansen är större att arbetsgivaren läser igenom allt. Läs alltid igenom det en extra gång för att undvika onödiga stavfel. Att ha CV:t i kronologisk ordning kanske många ser som en självklarhet. Vi rekommenderar däremot att ha det i omvänd kronologisk ordning, dvs att din senaste erfarenhet hamnar först.

Använd sociala medier

När man söker jobb går man kanske in på olika sökmotorer för lediga jobb. Ett smart tips är att läsa på om olika företag och se om det är några du är extra intresserad av. Ofta har de företagen en sida på LinkedIn, Facebook eller Instagram. Börja följ företagen och var uppmärksam, ofta lägger de ut platsannonser där.

Skräddarsy ditt CV efter tjänsten

Du har hittat en annons du är intresserad av. Läs igenom den noggrant och leta efter vilka kvaliteter och erfarenheter arbetsgivaren är ute efter. Fokusera på detta i ditt CV och personliga brev och lyft fram de kvaliteter som passar in på dig. Ingen arbetsgivare uppskattar ett massutskick. Visa att du är intresserad av just denna tjänst.

Lämna bra referenser

Konsultchef Linus delar sina bästa tips om vilka referenser du bör lämna.

Lär dig din pitch!

Tack vare föregående tips har du fått bokat in en intervju. Ofta kan första frågan under en intervju vara ”Berätta om dig själv”. Det är här din pitch kommer in. Du ska kunna sälja in dig själv på ett intressant men kort sätt. Lär dig den i förväg så du kan starta intervjun med självförtroende.

Förbered dig inför intervjun

Förutom att ha en pitch är det bra att vara påläst innan. Både om tjänsten du söker naturligtvis, men också om företaget. Du kommer säkerligen få frågan under intervjun om du har några frågor. Ha då gärna några frågor förberedda om tjänsten eller arbetsgivaren. Detta visar på att du är professionell och intresserad av tjänsten.

Följ upp

Hör gärna av dig till arbetsgivaren efter en dag eller två för att tacka för samtalet. Det visar att du fortfarande är intresserad och chansen är större att du inte blir en i mängden.

Då har du jobbet i hamn! Grattis!

Håll utkik efter fler spännande jobb hos oss på eLinked här.